Otetul de orez japonez este foarte bland si delicat in aroma, iar culoarea lui poate varia de la incolor la galben pal.
Se amesteca cu sare si zahar si se foloseste pentru a condimenta orezul gatit pentru prepararea rulourilor de sushi. Acesta adauga un gust placut si o aroma blanda orezului inainte de rularea sushiului si poate fi, de asemenea, utilizat si in sosuri de salata.
Otetul japonez de orez este fabricat, bineinteles, din orez. Procesul are loc in doua etape, iar in prima etapa orezul este preparat pentru a face sake sau vin de orez. Sake-ul contine etanolul sau alcoolul necesar transformarii prin fermentare in acid acetic – a doua etapa a procesului.
Otetul de orez este mai putin acid decat alte tipuri de otet si adauga o aroma mai blanda si dulce marinadelor sau sosurilor pentru salate.
Otetul alb si otetul de orez pot avea o culoare relativ apropiata si se pot confunda, dar aromele lor sunt complet opuse. Otetul de orez este incredibil de dulce si delicat, in timp ce otetul alb este acru si dur.
Ingrediente: otet din orez 59% (apa, orez), zahar, acid: acid acetic.
Cantitate neta: 150ml.
Valori nutritionale la 100 g produs: 519 kJ / 124 kcal; Grasimi 0 g, din care saturate 0 g; Carbohidrati 29 g, din care zaharuri 28 g, Proteine 0 g, Sare 0 g.